Ladataan... Ladataan...

Valkokastike eli bechamel-kastike

Valmistusaineet 4:lle
30 g Voi
3 rkl Vehnäjauho puolikarkea
5 dl Kevytmaito rasvaa 1,5 %
0.25 tl Valkopippuri
0.5 tl Ruokasuola
Ohjeet

Sulata voi paksupohjaisessa kattilassa. Lisää jauhot ja rouhittu valkopippuri ja anna kiehahtaa, älä kuitenkaan ruskista. Kaada maito kattilaan koko ajan sekoittaen. Anna poreilla 5–10 minuuttia miedolla lämmöllä ja sekoita koko ajan. Mausta valmis béchamel-kastike suolalla.

Vinkki

Myös muskottipähkinä sopii bécahamelin maustamiseen.

Yksi annos sisältää 137 kcal
{"energy_split":{"kcal":{"fat":73,"alcohol":0,"protein":19,"carbohydrates":45},"weight":{"fat":8.06,"alcohol":0,"protein":4.6,"carbohydrates":11.23,"saturated_fat":5.35,"sugar":6.06,"fibre":0.29,"salt":1.04},"percent_raw":{"fat":0.5338910833915662,"alcohol":0,"protein":0.13548522461202078,"carbohydrates":0.330623691996413},"percent":{"fat":53,"alcohol":0,"protein":14,"carbohydrates":33},"total":{"kcal":137,"weight":36.63,"percent":100,"amount":1,"totalServingWeight":140.69},"item_type":"recipe","recipe_id":1025031,"servings":4}}

 
Sulje