Ladataan... Ladataan...

Vaniljainen jogurttijäätelö

Valmistusaineet 10:lle
3 kpl Kananmuna, kuoreton
0.15 tl Ruokasuola
0.25 dl Tomusokeri
5 dl Vaniljajogurtti
0.8 dl Glukoosisiirappi
1.5 tl Mesiangervonkukka, kuivattu
Ohjeet

Erottele keltuaiset ja valkuaiset toisistaan.

Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi suolan kanssa.

Siivilöi tomusokeri keltuaisten joukkoon ja vatkaa vaahdoksi.

Sekoita jogurtti ja glukoosisiirappi keltuaisvaahdon joukkoon.

Mausta.

Kääntele varovasti vaahdot keskenään.

Kaada jäätelömassa silikoniseen leipävuokaan tai foliovuokaan ja peitä kannella tai foliolla.

Pakasta noin 12-15 tuntia. Sekoita mielellään muutamaan otteeseen pakastuksen aikana.

Vinkki

Mesiangervonkukka on ihana villiyrtti, joka sopii loistavasti vaniljan kanssa, mutta täysin vapaaehtoinen. Jogurttijäätelön maustamisessa vain mielikuvitus on rajana. Kokeile joskus esimerkiksi mustikkajogurttia ja sen kanssa 1-2 tl rouhittua kardemummaa. Persikkajogurtti sopii puolestaan kookoshiutaleiden kanssa.

Tiesitkö? Glukoosisiirappi estää suurten jääkiteiden muodostumista jäädytetyissä jälkiruoissa. Tämän ansiosta jäätelöön saadaan oikeanlainen hileetön suutuntuma ja pehmeä rakenne.

Yksi annos sisältää 106 kcal
{"energy_split":{"kcal":{"fat":23,"alcohol":0,"protein":15,"carbohydrates":68},"weight":{"fat":2.52,"alcohol":0,"protein":3.78,"carbohydrates":16.69,"saturated_fat":1.1,"sugar":8.15,"fibre":0.04,"salt":0.19},"percent_raw":{"fat":0.2171329772619955,"alcohol":0,"protein":0.1444503304102952,"carbohydrates":0.6384166923277093},"percent":{"fat":22,"alcohol":0,"protein":14,"carbohydrates":64},"total":{"kcal":106,"weight":32.47,"percent":100,"amount":1,"totalServingWeight":79.39},"item_type":"recipe","recipe_id":1024969,"servings":10}}

 
Sulje