Ota jauheliha huoneenlämpöön siksi aikaa, kun pilkot kasviksia. Kuullota silputtua sipulia ja porkkanaviipaleita hetken aikaa öljyssä paksupohjaisessa kasarissa. Lisää jauheliha murustettuna ja paista hetken aikaa. Lisää paloiteltu varhaiskaali, sekoittele ja anna porista hetki ennen veden ja kuivatun yrtin lisäämistä. Hauduta kannen alla vain noin 15 minuuttia, kun haluat kaalin säilyttävän kauniin heleän värinsä ja varhaiskaalin maun. Mausta lopuksi mustapippurilla myllystä ja 1/4 teelusikallisella suolaa.
Kuumenna 7-8 dl vettä kiehuvaksi ja lisää makaronit, mutta ei suolaa. Keitä 9-10 min. eli pakkauksen antama aika.
Lohko tomaatit ja mausta ne öljyllä ja mustapippurilla ja sekoita basilikat joukkoon juuri ennen ruokailua. Nauti lisäksi leipää ja maitoa.
Jos käytät tuoretta yrttiä (2 rkl), lisää se ruokaan vasta loppuvaiheessa.
Yksi varhaiskaali-jauhelihapata-annos painaa 325 g, yksi annos keitettyä fusilimakaronia n. 130 g ja yksi annos Tomaatti-basilikasalaattia n. 150 g.