Ladataan... Ladataan...

Viikunapavlova

Valmistusaineet 12:lle
POHJA:
1.5 dl Sokeri
0.5 rkl Perunajauho / perunasuurimo / perunatärkkelys
0.5 rkl Tyrni-karpalojauhe
140 g Kananmunan valkuainen 66% kananmunan massasta
0.1 tl Ruokasuola
0.3 rkl Omenaviinietikka
0.3 dl Saksanpähkinä
TÄYTE:
200 g Turkkilainen jogurtti 10 %
200 g Vaniljarahka 3,5 %
1 rkl Vaniljasokeri
0.5 tl Kaneli
PÄÄLLE:
200 g Viikuna, kuivattu, kuorineen
0.5 dl Vadelma
Ohjeet

Kuumenna uuni 160 asteeseen.

Piirrä leivinpaperiin ympyrä irtopohjaista vuokaa apuna käyttäen.

Sekoita keskenään sokeri, perunajauhot ja karpalo-tyrnijauhe (vapaaehtoinen).

Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi suolaripauksen kanssa.

Lisää sokeriseosta vähitellen erissä koko ajan sekoittaen, kunnes seos on kovaa ja kiiltävää, eikä sokeri enää rapise vatkatessa. (Marenki saa olla niin kovaa, että sähkövatkaimellakin vatkaaminen tuntuu melko työläältä.)

Sekoita joukkoon viinietikka. Rouhi pähkinät ja lisää puolet marenkiin.

Nosta marenki lusikalla leivinpaperin ympyrään, uunipellin päälle. Nosta reunoja, jotta saat "pesän".

Ripottele loppu pähkinärouhe päälle.

Laita kakku alatasolle ja laske lämpötila 150 asteeseen.

Kypsennä tunnin ajan.

Laita uuni pois päältä ja jäähdytä uunin sisällä toinen tunti.

Sekoita kaikki täytteen ainekset keskenään ja kaada kakun "pesään."

Puolita viikunat ja koristele pavlova viikunoilla ja marjoilla, kuten vadelmilla sekä sitruunamelissan lehdillä.

Yksi annos sisältää 144 kcal
{"energy_split":{"kcal":{"fat":35,"alcohol":0,"protein":15,"carbohydrates":94},"weight":{"fat":3.7,"alcohol":0,"protein":3.68,"carbohydrates":22.63,"saturated_fat":1.69,"sugar":21.48,"fibre":1.71,"salt":0.13},"percent_raw":{"fat":0.2404627995668382,"alcohol":0,"protein":0.10627307820704303,"carbohydrates":0.6532641222261188},"percent":{"fat":24,"alcohol":0,"protein":11,"carbohydrates":65},"total":{"kcal":144,"weight":55.02,"percent":100,"amount":1,"totalServingWeight":78.3},"item_type":"recipe","recipe_id":1024836,"servings":12}}

 
Sulje