Ladataan... Ladataan...

Viljaisa jauhelihakeitto

Valmistusaineet 4:lle
300 g vähärasvaista jauhelihaa (rasvaa 7-10%)
1 rkl rypsiöljyä
2 kpl sipulia
1 l vettä
3 rkl kasvis- tai lihafondia
1 dl riisi-viljaseosta
1 kpl (keskik.) punainen paprika
1 1/2 kpl (keskik.) keltainen paprika
2 varsi varsisellerin vartta viipaloituna
200 g Vihreitä papuja tai pakastettuja herneenpalkoja
2 tl timjamia
0.5 tl rouhittua mustapippuria
1 rkl (silputtu) tuoretta silputtua persiljaa
Ohjeet

1. Paista huoneenlämpöinen jauheliha. Lisää suikaloidut sipulut ja anna kuullottua hetki.
2. Lisää suurimot, kiehuva vesi, fondi ja kuivattu timjami. Keitä hiljalleen 15-20 minuuttia viljan kypsymisajan mukaan.
3. Lisää paloitellut paprikat, selleriviipaleet ja pavut tai herneenpalot.
4. Mausta keitto mustapippurilla ja tarvittaessa suolalla. Anna kiehua vielä hiljalleen 5-10 minuuttia.
5. Tarkista maku, suurimoiden kypsyys ja ripottele koristeeksi tuoretta persiljaa.

Yksi annos sisältää 280 kcal
{"energy_split":{"kcal":{"fat":89,"alcohol":0,"protein":83,"carbohydrates":108},"weight":{"fat":10.02,"alcohol":0,"protein":21.02,"carbohydrates":27.34,"saturated_fat":1.86,"sugar":7.67,"fibre":5.88,"salt":4.8},"percent_raw":{"fat":0.3179917392067135,"alcohol":0,"protein":0.29646407118745516,"carbohydrates":0.3855441896058315},"percent":{"fat":32,"alcohol":0,"protein":30,"carbohydrates":39},"total":{"kcal":281,"weight":78.58999999999999,"percent":100,"amount":1,"totalServingWeight":551.99},"item_type":"recipe","recipe_id":73213,"servings":4}}

 
Sulje