Ladataan... Ladataan...

Vuohenjuusto-perunakakku

Valmistusaineet 4:lle
1 tl öljyä
1 tl timjamia
3 kynsi valkosipulin kynttä
1 l perunaa (rosamunda) kuorittuina lohkoina
2 kpl Kananmuna kuorineen punnittu
1 tl suolaa
0.5 tl (jauhettu) vastajauhettua mustapippuria
Pinnalle
1 dl (raastettu) vähärasvaista juustoraastetta
10 g kirsikkatomaattia puolitettuna
1 dl (silputtu) yrttejä hienonnettuna, esim. basilikaa, persiljaa, timjamia, oreganoa
Täyte
1 tl ruokaöljyä
3 kynsi valkosipulin kynttä hienonnettuna
1 dl (silputtu) hienonnettua sipulia
2 dl tomaattimurskaa
0.5 tl suolaa
0.25 tl (jauhettu) vastajauhettua mustapippuria
200 g Kevyt-vuohenjuustoa
Ohjeet

Hienonna valkosipulinkynnet. Kypsennä perunat suolalla maustetussa vedessä. Soseuta perunat. Kuullota öljyssä timjami sekä valkosipuli ja sekoita perunan joukkoon. Lisää kananmunat ja mausta suolalla ja pippurilla. Pane puolet perunaseoksesta leivinpaperilla vuorattuun irtopohjavuokaan, jonka halkaisija on 20 cm. Valuta täyte päälle ja leikkaa vuohenjuusto viipaleiksi päälle. Laita loput perunaseoksesta päälle. Kypsennä 180-asteisessa uunissa 15 minuuttia.
Pane puolitetut kirsikkatomaatit kakun päälle ja ripottele yrtit pinnalle. Ripottele juustoraaste ja kuorruta 200-asteisessa uunissa noin 10 minuuttia, kunnes pinta on kauniin ruskea. Tarjoa lisäkkeeksi raikasta vihreää salaattia tai tarjoa lisäkkeenä.

Yksi annos sisältää 367 kcal
{"energy_split":{"kcal":{"fat":172,"alcohol":0,"protein":77,"carbohydrates":118},"weight":{"fat":18.79,"alcohol":0,"protein":18.87,"carbohydrates":29.15,"saturated_fat":10.21,"sugar":4.94,"fibre":3.04,"salt":3.19},"percent_raw":{"fat":0.46822773904754617,"alcohol":0,"protein":0.2089802388923974,"carbohydrates":0.3227920220600563},"percent":{"fat":47,"alcohol":0,"protein":21,"carbohydrates":32},"total":{"kcal":367,"weight":88.19000000000001,"percent":100,"amount":1,"totalServingWeight":319.09},"item_type":"recipe","recipe_id":688,"servings":4}}

 
Sulje