Kuullota raastettua sipulia hetki öljyssä ja lisää puserrettu valkosipuli ja inkivääritahna. Anna kuullottua hetki ja sekoita joukkoon broilerisuikaleet. Paista kevyesti ja mausta chilillä.
Sekoita joukkoon paseerattu tomaatti ja kaada päälle kiehuva vesi. Lisää keittojuurekset, kun keitto kiehuu. Keitä miedolla lämmöllä 8-9 minuuttia.
Valmista sillä välin salaatti. Kuori ja paloittele meloni. Huuhdo ja ja valuta salaatti, kurkku ja omena. Paloittele salaatin ainekset ja jaa ne annoskulhoihin. Mausta salaatti rypsiöljyllä ja sitruunamehulla sekä mustapippurilla. Ripottele jokaiseen annokseen 1 rkl auringonkukansiemeniä.
Lisää keiton joukkoon herne-maissi-paprikapakastevihannekset ja valutetut linssit. Kuumenna kiehuvaksi ja mausta mustapippurilla ja suolalla. Ripottele sekaan persiljaa ja anna hautua hetken aikaa kannen alla. Nauti keitto leivän ja rasvattoman maidon tai piimän kera. Salaatti maistuu joko ennen keittoa tai sen jälkeen.
Keittoannoksen paino n. 500 g.