Valmistusaineet 4:lle
2
dl
bulguria tai kuskusia
3
dl
kasvislientä
1
nippu
persiljanippua
1
kpl
sipulia tai pala purjoa
4
kpl (iso)
tomaattia
0.33
kpl (keskik.)
(n. 10 cm:n pala) kurkkua
Kastike
0.5
dl
oliiviöljyä
1
dl
vastapuristettua sitruunamehua
0.5
tl
suolaa
0.25
tl (rouhittu)
mustapippuria
Lisäksi
1
dl
tuoretta, silputtua minttua
Ohjeet
Kuumenna kasvisliemi ja kaada se vehnärouheen päälle. Peitä astia kelmulla ja anna vetäytyä 15 minuuttia. Sekoita rouhe irtonaiseksi. Silppua kasvikset. Yhdistä kastikeainekset ravistamalla ja sekoita salaatin ainekset. Anna maustua viileässä pari tuntia. Lisää minttusilppu salaattiin juuri ennen tarjoilua.