Ladataan... Ladataan...

Feta-kasvisvuoka

Valmistusaineet 4:lle
4 kpl Peruna, punnittu kuorineen
300 g Kesäkurpitsa
100 g Sipuli
2 rkl Rypsiöljy
40 g Tomaatti
0.5 tl Ruokasuola
0.5 tl Mustapippuri
0.5 dl Basilika, tuore
KASTIKE:
2 rkl Margariini 60 %, keskiarvo
0.75 dl Vehnäjauho puolikarkea
5 dl Kevytmaito rasvaa 1,5 %
100 g Fetajuusto rasvaa 12-15 %, lehmänmaito, suolaliemessä
0.5 tl Ruokasuola
0.5 tl Mustapippuri
0 g Muskottipähkinä, kuivattu
Ohjeet

Viipaloi perunat, kesäkurpitsa sekä sipulit ja kuullota niitä kevyesti laakeassa kasarissa tai kattilassa. Mausta suolalla ja pippurilla. Viipaloi myös tomaatit.

Valmista kastike: Sulata margariini kattilassa ja lisää vehnäjauhot. Anna jauhojen kypsyä hetki ja kaada joukkoon maito hyvin vatkaten. Kuumenna kastiketta koko ajan sekoittaen kunnes se kiehahtaa. Hauduta n. 5 minuuttia. Nosta kattila liedeltä ja lisää haarukalla hienonnettu fetajuusto kastikkeeseen. Mausta kastike pippurilla ja ripauksella muskottipähkinää sekä tarvittaessa suolalla.

Lado kasvikset ja tuoreita basilikan lehtiä vuokaan ja kaada päälle kuorrutuskastike. Paista 200 asteisessa uunissa n. 30 minuuttia.

Yksi annos sisältää 317 kcal
{"energy_split":{"kcal":{"fat":154,"alcohol":0,"protein":45,"carbohydrates":118},"weight":{"fat":16.84,"alcohol":0,"protein":11.13,"carbohydrates":29.17,"saturated_fat":5.52,"sugar":8.38,"fibre":2.31,"salt":2.12},"percent_raw":{"fat":0.484666278930576,"alcohol":0,"protein":0.14229348431813105,"carbohydrates":0.3730402367512929},"percent":{"fat":48,"alcohol":0,"protein":14,"carbohydrates":37},"total":{"kcal":317,"weight":75.47,"percent":100,"amount":1,"totalServingWeight":359.94},"item_type":"recipe","recipe_id":1027358,"servings":4}}

 
Sulje