Ladataan... Ladataan...

Focaccia

Valmistusaineet 10:lle
5 dl Vesi
50 g Hiiva
1 tl Ruokasuola
1 tl Sokeri
9 dl Vehnäjauho puolikarkea
0.75 dl Oliiviöljy
100 g Oliivi, kivetön, öljysäilötty, vihreä/musta, keskiarvo
0.5 tl Ruokasuola
TÄYTE:
200 g Mozzarellajuusto 17 %
600 g Tomaatti
0.3 tl (rouhittu) Mustapippuri
100 g Basilika, tuore
Ohjeet

TAIKINA: Sekoita vesi, hiiva, sokeri ja suola. Sekoita joukkoon reilu puolet jauhoista. Lisää loput jauhot parissa erässä ja vaivaa taikina sekaisin. Lisää taikinaan vielä 0,5 dl oliiviöljyä. Painele taikina n. 3 cm paksuiseksi levyksi uunipellille ja anna kohota n. 20 minuuttia. Painele kivettömiä oliiveja leivän pintaan ja ripottele päälle vähän karkeaa suolaa. Paista 220 asteisessa uunissa n. 25 minuuttia. Valele leipä lopulla oliiviöljyllä. Täytä leipä täytteellä.

TÄYTE: Leikkaa mozzarellat ja tomaatit siivuiksi. Nypi basilikan lehdet irti. Leikkaa focaccia 8 osaan ja halkaise palat. Lado tomaatit ja mozzarellat tasaisesti pohjalla ja lisää mustapippuria maun mukaan. Levitä lopuksi basilikanlehdet päälle. Asettele kannet täytteen päälle.

Yksi annos sisältää 342 kcal
{"energy_split":{"kcal":{"fat":117,"alcohol":0,"protein":46,"carbohydrates":179},"weight":{"fat":12.84,"alcohol":0,"protein":11.45,"carbohydrates":44.13,"saturated_fat":3.94,"sugar":2.73,"fibre":3.86,"salt":1.71},"percent_raw":{"fat":0.34209510772225915,"alcohol":0,"protein":0.1355027075749512,"carbohydrates":0.5224021847027897},"percent":{"fat":34,"alcohol":0,"protein":14,"carbohydrates":52},"total":{"kcal":342,"weight":80.66,"percent":100,"amount":1,"totalServingWeight":221.67},"item_type":"recipe","recipe_id":1023453,"servings":10}}

 
Sulje