Ladataan... Ladataan...

Hunajapasha ja passionvaniljakeitto

Valmistusaineet 9:lle
2 prk Maitorahkaa
0.5 dl sokeria
5 rkl Hunajaa
3 kpl kananmunan keltuaista
125 g Voita
150 g Smetanaa, 40% rasvaa
3 lehti liivatelehteä
60 g Passionsosetta, (1 dl)
2 lasi (2 dl) Ananasmehua
1 dl sokeria
3 kpl kananmunan valkuaista
100 g Tomusokeria
1.5 dl vehnäjauhoja
60 g Suolatonta voita
60 g Passionhedelmää
Ohjeet

Lisäksi tarvitset vaniljatangon sekä joko 1 rkl arrowjuuri-jauhoja tai maizenaa.

Passionvaniljakeitto: passionsose, ananasmehu, sokeri, vaniljatanko, maizena.
Passionkeksi: valkuaiset, tomusokeri, vehnäjauhot, voi, passionhedelmää.
Tee pasha. Valuta rahka kahvinsuodattimessa. Pehmitä liivatteet kylmässä vedessä.
Vaahdota hunaja, sokeri ja keltuaiset.
Sekoita vaahtoon voi, smetana ja kuumaan nestetilkkaan sulatettu liivate. Pane massa valumaan mieleisesi muottiin, esimerkiksi kahvinsuodattimeen.
Tee passionvaniljakeitto. Sekoita ainekset tärkkelystä lukuun otamatta ja keitä keittoa noin puoli tuntia. Suurusta keittoa hieman kylmään veteen sekoitetulla maizenalla. Jäähdytä.
Tee koristekeksit. Vaahdota valkuaiset ja sokeri. lisää jauhot ja passionhedelmän sisus. Tee ohuita keksejä ja paista 200-asteisessa uunissa noin kuusi minuuttia eli kunnes keksit ovat kullankeltaisia. Tarjoa pasha passionkeiton kanssa, viimeistele annos purjeen malliseksi leikatulla passionkeksillä.

Yksi annos sisältää 491 kcal
{"energy_split":{"kcal":{"fat":235,"alcohol":0,"protein":42,"carbohydrates":214},"weight":{"fat":26.17,"alcohol":0,"protein":10.49,"carbohydrates":53.47,"saturated_fat":16.24,"sugar":44.31,"fibre":1.77,"salt":0.41},"percent_raw":{"fat":0.47932921716007293,"alcohol":0,"protein":0.08541993092080256,"carbohydrates":0.43525085191912455},"percent":{"fat":48,"alcohol":0,"protein":9,"carbohydrates":44},"total":{"kcal":491,"weight":152.86,"percent":100,"amount":1,"totalServingWeight":217.33},"item_type":"recipe","recipe_id":704,"servings":9}}

 
Sulje