Raasta porkkana, lanttu ja kyssäkaali. Kuumenna 2-3 cm vettä kiehuvaksi kattilassa tai paistokasarissa. Nosta raasteet höyrykattilan ritiläosaan tai höyrytysritilälle. Ripottele sekaan mausteet tässä vaiheessa tai vasta kypsien kasvisten päälle. Sulje kannella ja höyrytä 4-8 minuuttia eli kunnes kasvikset ovat rapean pehmeitä. Tilkka öljyä ennen ruokailua auttaa kasvisten vitamiinien imeytymisessä.
Höyrytetyt juurekset sopivat hyvin myös, jos vatsasi ei pidä raaoista juureksista tai olet allerginen raaoille juureksille.
Syysjuurekset kypsyvät nopeammin kuin varastojuurekset talvella ja keväällä. Tarjoa höyrytettyjä kasviksia sellaisenaan esim. leikkeleellä päällystetyn ruisleivän kanssa tai lisäkkeenä lihalle, kalalle tai broilerille. Valmista kerralla isompi määrä. Kypsistä kasviksista valmistat nopean salaatin seuraavana päivänä. Vaihtele juureksia niin saat aina vähän erilaisen lämpimän lisäkkeen ja seuraavana päivänä helpon salaatin.