Ladataan... Ladataan...

Imelletty perunalaatikko

Valmistusaineet 6:lle
1 kg jauhoisia perunoita
0.5 dl vehnäjauhoja
5 dl maitoa
50 g Margariinia
2 tl suolaa
0.25 tl muskottia
1 rkl siirappia
Ohjeet

Keitä perunat kypsiksi suolattomassa vedessä, kuori ne kuumina ja soseuta esimerkiksi sähkövatkaimella. Sekoita soseeseen jauhot ja peitä astia kannella, anna imeltyä lämpimässä paikassa useita tunteja tai yön yli seuraavaan päivään. Sekoita muutamia kertoja imeltymisen aikana. Lisää sulatettu margariini ja maitoa niin paljon, että seoksesta tulee löysää. Maista ja jos se ei ole riittävästi imeltynyt, lisää siirappia tai sokeria. Kaada seos voideltuun vuokaan, mutta jätä se melko vajaaksi, sillä laatikko kuohuu kypsyessään. Paista 150-asteisessa uunissa noin 2 tuntia.

Yksi annos sisältää 229 kcal
{"energy_split":{"kcal":{"fat":61,"alcohol":0,"protein":24,"carbohydrates":144},"weight":{"fat":6.68,"alcohol":0,"protein":5.8,"carbohydrates":35.48,"saturated_fat":2.42,"sugar":7.48,"fibre":1.71,"salt":2.23},"percent_raw":{"fat":0.26684141661358346,"alcohol":0,"protein":0.10303896838247878,"carbohydrates":0.6301196150039378},"percent":{"fat":27,"alcohol":0,"protein":10,"carbohydrates":63},"total":{"kcal":228,"weight":61.8,"percent":100,"amount":1,"totalServingWeight":269.42},"item_type":"recipe","recipe_id":21033,"servings":6}}

 
Sulje