Ladataan... Ladataan...

Juhlava latva-artisokka-perunakeitto

Valmistusaineet 4:lle
500 g Peruna, kuorittu
15 dl Vesi
3 kpl Kasvisliemikuutio
2 dl Valkoviini kuiva
3 kpl Sipuli
3 tl Oliiviöljy
100 g Vihreä papu, tuore
100 g Tuorejuusto 15 %, valkosipuli
180 g Parhaat Artisokansydän
4 rkl (silputtu) Persilja, tuore
PÄÄLLE:
75 g Pekoni, filee, rasvaa 18 %
100 g Tuorejuusto 15 %, valkosipuli
Ohjeet

Kuutioi perunat.

Kiehauta vesi, liemikuutiot ja valkoviini kattilassa. Keitä perunoita, kunnes ovat kypsiä.

Kuori ja paloittele sipulit.

Kuumenna öljy kasarissa ja kuullota sipuleita noin 4 minuuttia, kunnes ne pehmenevät, mutta eivät saa vielä väriä.

Pätki pavut (käytä mielellään tuoreita vihreitä papuja!) pienemmiksi.

Kuullota sipulien joukossa minuutin ajan. Lisää sipulit ja pavut perunoiden joukkoon.

Sulata joukkoon juusto. Keitä parin minuutin ajan.

Paloittele latva-artisokat pienemmiksi Lisää keittoon.

Hienonna päälle persiljaa.

Paista pekoni kuivalla, kuumalla pannulla rapeaksi.

Tarjoa keitto tuorejuustonokareen ja pienen lusikallisen pekonia kera.

Vinkki

Voit käyttää myös suolaveteen säilöttyjä artisokkia.

Yksi annos sisältää 380 kcal
{"energy_split":{"kcal":{"fat":168,"alcohol":33,"protein":45,"carbohydrates":134},"weight":{"fat":18.16,"alcohol":4.55,"protein":10.88,"carbohydrates":32.75,"saturated_fat":7.88,"sugar":5.77,"fibre":2.84,"salt":4.82},"percent_raw":{"fat":0.4419257160342957,"alcohol":0.08613634895618269,"protein":0.11766792117610511,"carbohydrates":0.3542700138334165},"percent":{"fat":44,"alcohol":9,"protein":12,"carbohydrates":35},"total":{"kcal":380,"weight":87.65,"percent":100,"amount":1,"totalServingWeight":743.58},"item_type":"recipe","recipe_id":1024885,"servings":4}}

 
Sulje