Ota jauheliha huoneenlämpöön. Käytä kesällä ja alkusyksystä nopeasti kypsyvää kesä/varhaiskaalia. Puolita kaali kahteen osaan ja ne edelleen kahteen osaan. Leikkaa kova keskiosa pois. Leikkaa kaali noin yhden senttimetrin viipaleiksi ja ne edelleen paloiksi. Silppua sipuli ja leikkaa porkkanat penneiksi. Mittaa puolet öljystä ishokoon kasariin, kuumenna vähän ja lisää jauheliha murustaen. Paista hetken aikaa ja lisää loput öljystä ja silputtu sipuli, ja hetken pkuluttua porkkanapennit ja kaalisilppu. Sekoita nostellen hetken aikaa ennen veden lisäämistä. Anna hautua tiiviin kannen alla 15-20 minuuttia tai kaalista riippuen pidempään. Sekoita muutaman kerran kypsymisen aikana. Lisää suola ja vähän musta- tai valkopippuria myllystä. Halutessasi voit lisätä myös tuoreita silputtuja yrttejä kuten oreganoa, meiramia, tilliä tai pesiljaa kypsymisen loppuaiheessa tai juuri ennen ruokailua. Laita perunat kiehumaan.
Lohkot tomaatit, paloittele kurkku ja revi salaatti. Sekoita öljy ja valkoinen tai tavallinen balsamiviinietikka ja lisää salaatin joukkoon. Jaa neljään osaan. Nauti jauheliha-kaalipata keittyjen perunoiden, lisäkesalaatin leivän ja rasvattoman maidon tai piimän kera.
Yhden kaali-jauhelihapata-annoksen paino on n. 450 g. Koko aterian paino/annos on n. 822 g.