Silppua sipuli, paloittele porkkanat ja suikaloi kaali. Mittaa öljy kasariin tai pataan, lisää sipulit ja rikotut ohrasuurimot. Kuullota hetken aikaa ja lisää porkkana ja kaali. Jatka kuullottamista hetki ja lisää vettä muutama desilitra. Anna hautua n. puoli tuntia. Tarkkaile nesteen määrää. Paloittele nakit ja paahda ne pannulla. Lisää pataan, mausta ja maistele. Anna hautua vielä hetken aikaa. Tarkista maku ennen pöytään nostamista.
Käytä talvikaalia 100-200 g vähemmän, koska se on hyvin kiinteää. Se kypsyy myös nopeammin kun raastat sen.
Voit käyttää myös kevytlenkkiä, 1 pkt 500 g = 670 kcal, 600 g kevyt kalkkunanakkeja sisältää 600 kcal. Kevyt kalkkunanakissa on n. puolet vähemmän rasvaa kuin kevytlenkissä.
Jos olet kasvisruokailija, valitse soijanakit kalkkunanakkien tilalle.