Ladataan... Ladataan...

Kaalilaatikko varhaiskaalista

Valmistusaineet 6:lle
2 dl Irtonainen kaura+riisi
660 g Valkokaali, keräkaali
1 dl Vesi
100 g Sipuli
3 kpl Kananmuna kuorineen punnittu
6 dl Rasvaton maito
1.5 tl Ruokasuola
0.3 tl (rouhittu) Mustapippuri
3 rkl (silputtu) Persilja, tuore
1 tl Timjami, kuivattu
Ohjeet

Keitä kaura+riisi pakkauksen ohjeen mukaan (keittoaika 20 min.). Leikkaa sillä välin kaali viipaleiksi ja edelleen paloiksi ja silppua sipuli. Kypsennä kaalia paistokasarissa tai laakeassa kattilassa, niin että neste haihtuu ja kaali "lössähtää", mutta säilyttää kuitenkin kauniin värinsä. Lisää joukkoon myös sipulit. Vatkaa munien rakenne rikki ja sekoita joukkoon maito. Valuta kaura+riisi siivilässä ja sekoita se kaalin joukkoon. Mausta suolalla ja pippurilla sekä lisää yrtit. Kaada seos vuokaan (n. 2 l) ja kaada munamaito päälle. Kypsennä 200-210 asteessa 50-60 minuuttia uunin alimmalla ritiläsasolla tai seuraavalla, jos haluat tummemman pinnan.

Vinkki

Laatikkoruokien valmistus vie aina aikaa. Tee alustavat työt jo edellisenä iltana; keitä kaura+riisi ja kypsennä kaali ja sipulit ja mausta seos. Kaada vuokaan ja sekoita hyvin. Säilytä kylmässä. Lisää seuraavana päivänä munamaito ja kypsennä. Säädä uunin lämpö silloin 225 asteeseen, koska kaikki raaka-aineet ovat kylmiä.

Yksi annos sisältää 205 kcal
{"energy_split":{"kcal":{"fat":35,"alcohol":0,"protein":46,"carbohydrates":124},"weight":{"fat":3.67,"alcohol":0,"protein":10.85,"carbohydrates":29,"saturated_fat":0.9,"sugar":10.5,"fibre":4.5,"salt":1.79},"percent_raw":{"fat":0.17178448319019232,"alcohol":0,"protein":0.2255436316928544,"carbohydrates":0.6026718851169532},"percent":{"fat":17,"alcohol":0,"protein":23,"carbohydrates":60},"total":{"kcal":205,"weight":61.209999999999994,"percent":100,"amount":1,"totalServingWeight":301.88},"item_type":"recipe","recipe_id":1024151,"servings":6}}

 
Sulje