Ladataan... Ladataan...

Kaalin lehtiin kiedottu riistamureke, puolukkakastiketta ja perunoita

Valmistusaineet 4:lle
4 lehti lehtikaalin lehteä suolavedessä ryöpättynä
8 kpl (keskik.) perunaa
a) riistamureke
2 rkl öljyä
1 kpl sipuli hienonnettuna
5 dl tuoreita sieniä hienonnettuna
2 tl kuivattua timjamia
500 g jauhelihaa
1 tl suolaa
1 tl vastajauhettua mustapippuria
1 dl persiljaa hienonnettuna
b) pinnalle
2 rkl siirappia
1 rkl voita
c) puolukkakastike
2 rkl voita
2 dl puolukoita
2 dl sokeria
2 tl timjamia
0.5 dl sinihomejuustoa muruina
2 dl demi-glaceeta
2 dl kuohukermaa
1 tl suolaa
Ohjeet

Kuullota öljyssä sipuli, sienet sekä timjami ja jäähdytä. Sekoita joukkoon loput aineet. Leikkaa kaalinlehdistä kovaa lehtiruotoa hieman ohuemmaksi. Aseta kaalinlehdet säteittäin voideltuun pyöreään kakkuvuokaan tai vastaavaan uunivuokaan. Painele mureketaikina vuokaan ja nosta lehdet päälle ja painele kiinni taikinaan. Valele pinnalle siirappia ja pane muutama nokare voita pinnalle. Paista ensin 200 asteisessa uunissa noin 15- 20 minuuttia kunnes pinta on ruskistunut. Laske lämpö 175 asteeseen ja jatka paistamista 40 minuuttia. Valmista sillä aikaa kastike. Sulata voi kattilassa ja lisää puolukat, sokeri ja timjami. Kuullota miedolla lämmöllä noin 5 minuuttia. Lisää joukkoon loput aineet ja anna kiehua miedolla lämmöllä noin 15 minuuttia välillä sekoittaen. Tarkista maku ja lisää suolaa tarvittaessa. Kumoa mureke, leikkaa viipaleiksi ja tarjoa puolukkakastikkeen ja keitettyjen perunoiden kera.

Yksi annos sisältää 954 kcal
{"energy_split":{"kcal":{"fat":479,"alcohol":0,"protein":151,"carbohydrates":324},"weight":{"fat":52.96,"alcohol":0,"protein":37.54,"carbohydrates":80.74,"saturated_fat":18.16,"sugar":57.32,"fibre":6.09,"salt":3.62},"percent_raw":{"fat":0.501858826168873,"alcohol":0,"protein":0.1580921908790785,"carbohydrates":0.34004898295204855},"percent":{"fat":50,"alcohol":0,"protein":16,"carbohydrates":34},"total":{"kcal":954,"weight":256.43,"percent":100,"amount":1,"totalServingWeight":594.31},"item_type":"recipe","recipe_id":27465,"servings":4}}

 
Sulje