Ladataan... Ladataan...

Kalapata

Valmistusaineet 4:lle
400 g Pakastekalaa
4 kpl ahvenfileetä
2 kpl porkkanoita
10 kpl perunoita
1 kpl sipuli
400 g Tomaatteja
2 dl kalalientä
1 tl yrttisuolaa
1 tl (jauhettu) sitruunapippuria
4 dl Katkarapuja
Ohjeet

Lisäksi tarvitset yhden salaattifenkolin ja noin teelusikallisen rakuunaa.

Sulata pakastekalaa muutama tunti jääkaapissa ja leikkaa paloiksi. Jos käytät myös tuoretta kalaa, poista myös nahka ja leikkaa suupaloiksi.
Kuori porkkanat, perunat ja sipuli. Paloittele kaikki kasvikset suupaloiksi.
Nosta kasvikset pataan. Lisää säilyketomaatit, kalaliemi ja mausteet. Keitä hiljalleen 20 minuuttia ja tarkista kasvisten kypsyys.
Lisää kalat ja kypsennä 10–15 minuuttia.
Lisää lopuksi kuoritut katkaravut, kuumenna nopeasti ja koristele ruoka tillillä. Tarjoa sämpylöiden kanssa.

Vinkki

Voit käyttää myös pelkästään tuoretta kalaa. Ahvenfileiden sijasta myös käy myös kuha, kirjolohi tms. Pakasteseitiä on saatavana myös valmiina kuutioina.

Yksi annos sisältää 480 kcal
{"energy_split":{"kcal":{"fat":130,"alcohol":0,"protein":215,"carbohydrates":135},"weight":{"fat":14.28,"alcohol":0,"protein":53.15,"carbohydrates":33.27,"saturated_fat":2.4,"sugar":6.72,"fibre":4.11,"salt":2.06},"percent_raw":{"fat":0.27107507265527186,"alcohol":0,"protein":0.44827672703726174,"carbohydrates":0.2806482003074664},"percent":{"fat":27,"alcohol":0,"protein":45,"carbohydrates":28},"total":{"kcal":481,"weight":115.99,"percent":100,"amount":1,"totalServingWeight":623.31},"item_type":"recipe","recipe_id":675,"servings":4}}

 
Sulje