1.Keitä perunat kypsiksi suolalla maustetussa vedessä.
2. Valmista tilliöljy.
3. Kuori valkosipuli ja laita se tehosekoittimeen.
4. Poista tillin kovimmat varret ja siivi oksat valkosipulin joukkoon.
5. Lisää öljy ja mausteet ja aja tasaiseksi.
6 Valmista Sitruunalohikuutiot.
7. Leikkaa lohi kuutioiksi tai paloiksi. Pikapaista lohipaloihin nopeasti väri pannussa.
8. Pyörittele palat sitruunan kuoriraasteessa (2 rkl).
9.Valuta perunoista keitinvesi pois ja puolita tai viipaloi kuumat perunat.
10. Kaada kuumien perunoiden päälle tilliöljy.
11. lisää joukkoon viipaloitu purjo tai kesäsipuli, kaprikset ja lohipalat.
12. Tarjoa heti.
Ohjeesta tulee n. 2 dl öljyä. Salaattiin tarvitaan n. 1 dl, mutta öljyä kannattaa tehdä kerralla isompi satsi ja käyttää sitä seuraavana päivänä vaikkapa vihreän salaatin höysteenä. Säilytä kastike jääkaapissa kelmulla peitettynä.