Kalkkunaliemi: Keitä kalkkunan luista liemi, sen jälkeen kun kalkkuna on syöty ja lihat otettu talteen. Kypsää kalkkunan lihaa voit lisätä keittoihin, salaattiin, piirakoihin, leivän päälle ym. tai pakastaa sopivina annoksina. Riko linnun ranka niin että se mahtuu paloina isoon kattilaan. Kaada päälle vettä ja keitä 1-2 tuntia miedolla lämmöllä, siivilöi, anna liemen jäähtyä ja kuori rasva pinnalta.
Kuullota silputtu sipuli öljyssä. Lisää kalkkunanluista keitetty liemi. Kun liemi kiehuu, lisää lohkotut perunat ja anna kiehua hiljalleen 10-15 minuuttia. Lisää kuivat yrtit ja pakastesuikaleet. Anna kypsyä viitisen minuuttia ja lisää herne-maissi-paprika- kasvissekoitus. Kuumenna kiehuvaksi, tarkista maku ja lisää mausteita tarpeen mukaan. Lisää kiehuvaa vettä tai lientä tarpeen mukaan. Tarkista maku uudelleen ja ripottele sekaan persiljaa tai muuta yrttiä.
Nauti täysjyväleivän kera.