Ladataan... Ladataan...

Kantarelli-jauhelihapizza

Valmistusaineet 4:lle
POHJA:
2 dl Vesi
25 g Hiiva
0.25 tl Ruokasuola
5 dl Hiivaleipävehnäjauho
8 tl Oliiviöljy
TÄYTE:
400 g Kantarelli
100 g Sipuli
300 g Jauheliha naudan, vähärasvainen, rasvaa 7 %
0.5 tl Ruokasuola
0.5 tl Maustepippuri
1 tl Oregano, kuivattu
200 g Paseerattu tomaatti
50 g Juustoraaste, kevyt, rasvaa 12%
Ohjeet

Liota hiiva kädenlämpöiseen veteen ja lisää suola. Vatkaa jauhot joukkoon vähitellen ja lisää öljy ja alusta taikina. Anna taikinan kohota liinan alla noin puoli tuntia. Vaivaa kohonnut taikina hyvin ja taputtele se ohueksi levyksi uunipellille.

Pilko (vain jos ovat isoja) puhdistetut kantarellit kuumalle pannulle ja anna nesteen haihtua. Lisää pannulle hienonnettu sipuli. Kuullota sipuli pehmeäksi. Paahda jauheliha pannulla, lisää tomaattimurska ja mausta suolalla, pippurilla ja oreganolla. Anna kiehua 10-15 minuuttia ja nesteen haihtua samalla.

Levitä pizzapohjalle tomaattikastiketta ja lisää kantarelli-sipuliseos. Ripottele pinnalle vähän juustoraastetta ja paista pizza rapean kypsäksi 225-250 asteessa uunin toiseksi alimmalla tasolla tai keskiosassa.

Vinkki

Tarjoile raikkaan salaatin kera.

Yksi annos sisältää 482 kcal
{"energy_split":{"kcal":{"fat":170,"alcohol":0,"protein":122,"carbohydrates":190},"weight":{"fat":18.43,"alcohol":0,"protein":29.57,"carbohydrates":46.13,"saturated_fat":3.75,"sugar":3.96,"fibre":7.43,"salt":1.45},"percent_raw":{"fat":0.3539466188445488,"alcohol":0,"protein":0.2523617509883818,"carbohydrates":0.3936916301670694},"percent":{"fat":35,"alcohol":0,"protein":25,"carbohydrates":39},"total":{"kcal":482,"weight":110.71999999999998,"percent":100,"amount":1,"totalServingWeight":398.5},"item_type":"recipe","recipe_id":1023395,"servings":4}}

 
Sulje