Laita uuni kuumenemaan 225 asteeseen. Ota esille vuoka, jonka halkaisija on n. 28 cm. Mittaa isot kaurahiutaleet, kandisokeri tai tavallinen sokeri ja pullomargariini kulhoon ja sekoita hyvin. Voit lisätä mausteeksi myös 1 tl kanelita tai inkivääriä.
Huuhdo omenat, poista keskusta omenaporalla ja lohko omenat (lohkoja (600 g) suoraan vuokaan. Rouhi pähkinät ja ripottele ne omenoiden päälle. Levitä käsin muruseos tasaisesti pinnalle. Kypsennä uunin keski tasolla n. 10 minuuttia, siirrä sen jälkeen alimmalle tasolle ja vähennä lämpö 200 asteeseen ja jatka kypsentämistä vielä 10-15 minuuttia omenoista riippuen. Kokeile omenalohkojen kypsyys tikulla.
Kaura-omenapaistos maistuu parhaalta lämpimänä.