Sekoita isossa kulhossa siemenet (auringonkukansiementen sijasta voit käyttää myös esim. seesamin- tai kurpitsansiemeniä) ja kaurahiutaleet keskenään. Lisää mausteet. Mausteet saavat maistua reilusti tässä vaiheessa, sillä maku laimenee aineksia lisätessä. Lisää loput ainekset hyvin sekoittaen, ettei psyllium paakkuunnu. Lisää tarvittaessa vettä, kunnes taikina on löysähköä ja notkeaa.
Levitä taikina tasaisesti leivinpaperilla päällystetylle uunipellille. Paista n.25 min. 175 asteisen uunin alatasolla. Anna leivän hiukan jäähtyä. Leikkaa leipä sopivan kokoisiksi paloiksi.
Jos leivän reunat ovat hiukan kovettuneita, leikkaa ne rapeiksi leipätikuiksi. Dippaa leipätikut vaikka avokadotahnaan. Dipatut leipäviipaleet maistuvat myös pikkuväelle! Leipään saa vaihtelua raastamalla taikinaan esimerkiksi porkkanaa tai lisäämällä mysliä tai kuivattuja hedelmäpaloja.