Ladataan... Ladataan...

Keltainen linssisosekeitto

Valmistusaineet 6:lle
5 dl Punainen linssi
100 g Sipuli
0.25 dl Rypsiöljy
2 kynsi Valkosipuli
14 dl Vesi
2 kpl Kasvisliemikuutio
2 dl Appelsiinitäysmehu
0.3 tl (rouhittu) Mustapippuri
Ohjeet

Kuullota paloiteltua sipulia öljyssä. Lisää kiehuva vesi ja huuhdotut linssit ja kasvisliemikuutiot. Anna kiehua hiljalleen n. 20 minuuttia tai pidempään. Lisää appelsiinimehu ja kuumenna. Soseuta tasaiseksi. Mausta mustapippurilla ja esim. chilisellä maustesekoituksella tai chilllä. Tarkista maku.

Vinkki

Voit maustaa keiton myös esim. juustokuminalla, garam masalalla tai currylla.

Voit ripotella keiton pinnalle esim. raejuustoa, juustoraastetta tai kevyttä vuohenjuustoa kuutioina.

Yksi annos sisältää 285 kcal
{"energy_split":{"kcal":{"fat":49,"alcohol":0,"protein":73,"carbohydrates":163},"weight":{"fat":5.01,"alcohol":0,"protein":16.77,"carbohydrates":37.54,"saturated_fat":0.9,"sugar":2.49,"fibre":9.07,"salt":1.72},"percent_raw":{"fat":0.17182735460053794,"alcohol":0,"protein":0.2557503128483863,"carbohydrates":0.5724223325510759},"percent":{"fat":17,"alcohol":0,"protein":26,"carbohydrates":57},"total":{"kcal":285,"weight":73.5,"percent":100,"amount":1,"totalServingWeight":358.73},"item_type":"recipe","recipe_id":1024845,"servings":6}}

 
Sulje