Ladataan... Ladataan...

Kirjolohi-punajuurikeitto

Valmistusaineet 6:lle
12 dl Vesi
2 kpl Kalaliemikuutio
1 kpl Sipuli
250 g Punajuuri
150 g Lanttu
200 g Porkkana
450 g Peruna, punnittu kuorineen
200 g Hapankaali
500 g Kirjolohifilee
1.5 tl Merisuola, vuorisuola
0.5 tl Mustapippuri
0.5 tl Maustepippuri
4 rkl (silputtu) Tilli, tuore
Ohjeet

Osta kokonainen kirjolohi ja fileoi itse tai pyydä kauppiasta fileoimaan se. Valmista toisesta fileestä esim. uunikalaa tms. ja toisesta +perkeistä keitto.

Lisää pää ja muut perkeet kylmään veteen kattilaan ja kuumenna kiehuvaksi. Vähennä lämpöä ja anna kiehua hiljalleen sen aikaa kun käsittelet kasvikset. Silppua kuorittu sipuli, paloittele kuoritut punajuuret, lanttu ja porkkanat. Siivilöi liemi toiseen isompaan kattilaan ja lisää silputtu sipuli ja punajuuri liemeen kiehumaan. Keitä viitisen minuuttia ja lisää lanttu- ja porkkanakuutiot. Anna kiehua miedolla lämmöllä ja paloittele sillä välin perunat ja kala. Kun juurekset ovat puolikypsiä lisää perunat ja hetken kuluttua suikaloitu kiinankaali. Lisää paloiteltu kala vasta kun kaikki kasvikset ovat lähes kypsiä. Hauduta kypsäksi muutama minuutti, mausta ja tarkista maku.

Yksi annos sisältää 231 kcal
{"energy_split":{"kcal":{"fat":82,"alcohol":0,"protein":69,"carbohydrates":80},"weight":{"fat":9,"alcohol":0,"protein":17.17,"carbohydrates":19.75,"saturated_fat":1.75,"sugar":6.41,"fibre":3.65,"salt":3.14},"percent_raw":{"fat":0.3542791596393926,"alcohol":0,"protein":0.30025896479791203,"carbohydrates":0.3454618755626953},"percent":{"fat":35,"alcohol":0,"protein":30,"carbohydrates":35},"total":{"kcal":231,"weight":60.87,"percent":100,"amount":1,"totalServingWeight":507.86},"item_type":"recipe","recipe_id":1024599,"servings":6}}

 
Sulje