Kypsennä kerralla 2 kirjolohifileetä uunissa. Lisää kummankin pinnalle pari ruokalusikallista tuoretta tilliä. Kypsennä 180-200 asteessa n. 20 minuuttia uunin toiseksi alimmalla tasolla. Tarjoa toinen puoli lämpimänä ruokana ja valmista toisesta salaatti parin päivän sisällä.
Sekoita kastikkeen aineet isohkossa kulhossa ja anna maustua jääkaapissa. Kuori ja kuutio keitetyt perunat, parsat ja porkkanat.
Suikaloi jäävuorisalaatti, kuutioi tomaatti ja paprika. Ota kastikekulho jääkaapista ja sekoita joukkoon ensin perunakuutiot. Lisää sen jälkeen muut kasvikset ja lohi varovasti sekoittaen.
Nauti salaatti kylmänä. Se sopii hyvin myös evääksi. Salaattiannoksen paino n. 485 g.
Keskikokoinen kirjolohifilee painaa n. 540 g+nahka 100g, kypsänä 1 annos ilman nahkaa painaa 120-125 g.