Ladataan... Ladataan...

Kreikkalainen lihapata

Valmistusaineet 4:lle
400 g Lampaan ulkofile
1 rkl Oliiviöljy
28 g Tomaattisose tomaattipyree
0.5 tl Chilijauhe
250 g Salottisipuli
20 g Valkosipuli
30 g Juuriselleri, selleri
0.5 tl (rouhittu) Mustapippuri
150 g Paprika vihreä
4 dl Vesi
0.5 kpl Lihaliemikuutio
0.67 dl Hunaja
200 g Tomaatti
30 g Oliivi, punnittu kivineen, öljysäilötty, vihreä/musta, keskiarvo
100 g Fetajuusto rasvaa 12-15 %, lehmänmaito, suolaliemessä
Ohjeet

Paloittele liha reiluiksi kuutioiksi. Leikkaa chili ohuiksi viipaleiksi. Kuori sipulit ja selleri. Leikkaa sipulit puolikkaiksi, valkosipulit viipaleiksi ja selleri paloiksi. Halkaise paprika, poista siemenet ja leikkaa malto suikaleiksi. Paloittele tomaatti lohkoiksi. Kuumenna öljy padassa, lisää tomaattipyree ja kypsennä hetki. Lisää lihapalat ja ruskista niitä. Lisää pataan sipulit ja selleri. Mausta pippurilla. Kypsennä hetki sekoitellen ja kaada päälle lihaliemi ja hunaja. Anna padan hautua miedolla lämmöllä kannen alla noin 45 minuuttia, kunnes liha on mureaa. Lisää paprikat joukkoon puolen tunnin kypsentämisen jälkeen. Lisää pataan lopuksi tomaatit, oliivit ja murustettu fetajuusto.

Yksi annos sisältää 350 kcal
{"energy_split":{"kcal":{"fat":126,"alcohol":0,"protein":112,"carbohydrates":112},"weight":{"fat":13.53,"alcohol":0,"protein":27.09,"carbohydrates":27.24,"saturated_fat":5.43,"sugar":22.89,"fibre":3.34,"salt":1.54},"percent_raw":{"fat":0.3591927807807728,"alcohol":0,"protein":0.31954933916785005,"carbohydrates":0.3212578800513771},"percent":{"fat":36,"alcohol":0,"protein":32,"carbohydrates":32},"total":{"kcal":350,"weight":101.06,"percent":100,"amount":1,"totalServingWeight":430.7},"item_type":"recipe","recipe_id":1023397,"servings":4}}

 
Sulje