Ladataan... Ladataan...

Kukkakaali-pastasalaatti

Valmistusaineet 6:lle
5 dl Keltainen sydän makaroni
500 g Kukkakaali
300 g Kesäkurpitsa zucchini
150 g Lehtisalaatti ruukkusalaatti, lollo rosso
300 g Tomaatti
KASTIKE:
3 rkl Valkoviinietikka
1 dl Omenamehu, omenatäysmehu
0.5 dl Rypsiöljy
1 tl Ruokasuola
0.5 tl Mustapippuri
2 kynsi Valkosipuli
6 rkl (silputtu) Persilja, tuore
2 rkl Basilika, tuore
Ohjeet

Keitä pasta pakkauksen ohjeen mukaan. Jäähdytä kylmän veden alla ja valuta hyvin.

Leikkaa kukkakaali nupuiksi ja paloiksi ja kypsennä muutama minuutti mikrossa tai höyryssä. Kukkakaali saa jäädä napakan kovaksi. Jäähdytä ja valuta.

Halkaise kesäkurpitsa pitkittäin ja poista siemenet lusikalla kovertaen. Leikkaa viipaleiksi.

Sekoita kastike. Nosta pasta, kukkakaali ja kesäkurpitsa kulhoon ja kaada kastike joukkoon. Anna maustua ainakin kaksi tuntia, mielellään useampi tunti. Sekoita välillä ja tarkista maku. Lisää joukkoon suikaloitua salaattia ja lohkotut tomaatit.

Yksi annos sisältää 279 kcal
{"energy_split":{"kcal":{"fat":88,"alcohol":0,"protein":38,"carbohydrates":153},"weight":{"fat":9.32,"alcohol":0,"protein":8.99,"carbohydrates":36.23,"saturated_fat":0.69,"sugar":6.65,"fibre":6.66,"salt":1.08},"percent_raw":{"fat":0.3169096583324286,"alcohol":0,"protein":0.13578836704926942,"carbohydrates":0.5473019746183019},"percent":{"fat":32,"alcohol":0,"protein":14,"carbohydrates":55},"total":{"kcal":279,"weight":69.61999999999999,"percent":100,"amount":1,"totalServingWeight":290.85},"item_type":"recipe","recipe_id":1023601,"servings":6}}

 
Sulje