Ladataan... Ladataan...

Kukkakaali-perunamuusi

Valmistusaineet 8:lle
750 g Peruna, kuorittu
400 g Kukkakaali
2 dl Vesi
0.5 tl Ruokasuola
0.5 dl Puristettu rypsiöljy, yrtti
0.3 tl (rouhittu) Mustapippuri
1 dl (silputtu) Persilja, tuore
Ohjeet

Kuori perunat ja lohko ne. Huuhdo kukkakaali ja paloittele se, myös kantaosa ja lehdet. Nosta perunat kattilaan ja kaada päälle kiehuvaa vettä niin paljon että perunat peittyvät. Kun perunat alkavat kiehua, lisää pinnalle kukkakaalipalat. Peitä kannella ja keitä kypsäksi ja pehmeiksi (n. 15 minuuttia). Kaada vesi talteen.

Soseuta muusinuijalla, kun haluat vähän krouvimpaa muusia tai sähkövatkaimella, kun haluat tasaista muusia. Lisää keitinvettä n. 2 dl. Määrä riippuu perunalajikkeesta. Mausta ½ tl suolalla, yrteillä ja rypsiöljyllä. Sekoita hyvin.

Yksi annos sisältää 141 kcal
{"energy_split":{"kcal":{"fat":56,"alcohol":0,"protein":11,"carbohydrates":74},"weight":{"fat":5.97,"alcohol":0,"protein":2.63,"carbohydrates":17.66,"saturated_fat":0.44,"sugar":1.63,"fibre":2.26,"salt":0.4},"percent_raw":{"fat":0.3983243902411556,"alcohol":0,"protein":0.07789533067824882,"carbohydrates":0.5237802790805953},"percent":{"fat":40,"alcohol":0,"protein":8,"carbohydrates":52},"total":{"kcal":141,"weight":30.989999999999995,"percent":100,"amount":1,"totalServingWeight":176.61},"item_type":"recipe","recipe_id":1024640,"servings":8}}

 
Sulje