Ladataan... Ladataan...

Kukkakaalisose

Valmistusaineet 4:lle
500 g Kukkakaali
300 g Peruna, kuorittu
50 g Pinaatti, tuore
1 rkl Rypsiöljy
1 dl Maito, kevytmaito, 1,5% rasvaa
0.25 tl Suola, ruokasuola, jodioitu
0.25 tl Muskottipähkinä jauhettuna
1 dl Kasvisten keitinlientä ½-1 dl
Ohjeet

1. Kuori ja pilko perunat ja kasvikset ja pane vesitilkkaan kiehumaan.
2. Huuhtele ja valuta tarvittaessa pinaatti, leikkaa se pikku suikaleiksi ja kuullota hetki öljyssä pannulla.
3. Kun perunat ovat kypsiä, ota keitinliemi talteen ja soseuta perunat ja kasvikset.
4. Lisää pinaatti sekä keitinlientä ja maitoa niin, että soseesta tulee sopivan paksuista. Mausta ja tarjoa lisäkeruokana.

Vinkki

Valmistusaika 30 minuuttia


Kukkakaali ja pinaatti sekä maustavat että keventävät perunasosetta.

Yksi annos sisältää 136 kcal
{"energy_split":{"kcal":{"fat":42,"alcohol":0,"protein":20,"carbohydrates":74},"weight":{"fat":4.36,"alcohol":0,"protein":4.56,"carbohydrates":17.26,"saturated_fat":0.62,"sugar":4.31,"fibre":3.81,"salt":0.48},"percent_raw":{"fat":0.31003511231364245,"alcohol":0,"protein":0.14417455716223115,"carbohydrates":0.5457903305241264},"percent":{"fat":31,"alcohol":0,"protein":14,"carbohydrates":55},"total":{"kcal":136,"weight":35.4,"percent":100,"amount":1,"totalServingWeight":266.38},"item_type":"recipe","recipe_id":916960,"servings":4}}