Ladataan... Ladataan...

Kylmä avokado-retiisikeitto

Valmistusaineet 4:lle
500 g Avokado, kuorineen ja kivineen
4 dl Vesi
0.5 kpl Kasvisliemikuutio
1 dl Sitruunatäysmehu, laimentamaton
30 g Salottisipuli
0.5 dl Oliiviöljy
0.5 tl Merisuola, vuorisuola
0.3 tl Mustapippuri
1 rkl Basilika, tuore
1 rkl (silputtu) Persilja, tuore
100 g Retikka, retiisi
Ohjeet

Kuumenna vesi kattilassa ja liuota joukkoon ½-1/4 kasvisliemikuutio. Voit käyttää myös kasvisfondia. Anna jäähtyä.

Kuori ja silppua salottisipuli pieneksi. Purista sitruunamehu sitruunasta tai käytä valmista mehua.

Huuhdo avokadot ja puolita ne veitsellä. Poista siemenet ja koverra hedelmämalto sekoituskannuun. Kaada päälle sitruunamehu ja jäähtynyt kasvisliemi. Soseuta samettisen tasaiseksi. Lisää joukkoon öljy, mausteet ja yrtit ja sekoita. Anna jäähtyä ja maustua jääkaapissa puolisen tuntia.

Jos keitto on liian sakeaa, lisää joukkoon vettä tai sitruunamehulla maustettua vettä. Maistele keittoa välillä, jotkut haluavat enemmän, jotkut vähemmän sitruunaa.

Leikkaa hyvin huuhdotut retiisit viipaleiksi. 1 nippu on n. 100 g. Voit käyttää retiisiä enemmänkin, riippuen sen kirpeydestä. Tarkista keiton maku. Lisää osa retiisiviipaleista keiton joukkoon. Jaa keitto laseihin tai lasimaljoihin ja ripottele loput retiisit pinnalle. Koristele yrtillä.

Vinkki

Huom! avokadojen pitää olla kypsiä ja pehmeitä tähän ruokaan. Valmista keitto sauvasekoittajalla, tehosekoittimessa tai monitoimikoneessa. Alkuruuaksi tai välipalaksi riittää ½ annosta.

Yksi annos sisältää 292 kcal
{"energy_split":{"kcal":{"fat":268,"alcohol":0,"protein":12,"carbohydrates":12},"weight":{"fat":28.79,"alcohol":0,"protein":2.89,"carbohydrates":2.86,"saturated_fat":4.09,"sugar":1.53,"fibre":3.66,"salt":1.39},"percent_raw":{"fat":0.9184084253382007,"alcohol":0,"protein":0.0409915183621474,"carbohydrates":0.04060005629965206},"percent":{"fat":92,"alcohol":0,"protein":4,"carbohydrates":4},"total":{"kcal":292,"weight":45.209999999999994,"percent":100,"amount":1,"totalServingWeight":297.11},"item_type":"recipe","recipe_id":1024660,"servings":4}}

 
Sulje