Ladataan... Ladataan...

Lempeän tulinen kurpitsa-rapukeitto

Valmistusaineet 4:lle
500 g Kurpitsa
1 kpl Sipuli
2 kynsi Valkosipuli
0.5 rkl Voi
1 tl Rypsiöljy
400 g Tomaattimurska
6 dl Vesi
2 kpl Kanaliemikuutio
4 dl Vihreä papu, keitetty
100 g Creme fraiche, ranskankerma, rasvaa 15-18 %
1 kpl Lime, kuorittu
0.5 tl Chilipippuri, jauhettu
PÄÄLLE:
3 dl Paprika-chili katkaravut
Ohjeet

Kuori ja paloittele kurpitsa.

Kuori ja paloittele sipuli ja valkosipulinkynnet.

Kuumenna rasvat kattilassa ja kuullota sipulit. Lisää kurpitsa, tomaattimurska, vesi ja liemikuutiot ja keitä noin 20 minuutin ajan.

Soseuta keitto.

Lisää joukkoon (keitetyt (härkä))pavut, ranskankerma, limetin mehu ja kuoriraaste, jauhettu tai rouhittu chili (sekä tarvittaessa, maun mukaan suola). Anna kiehahtaa.

Lisää lopuksi ravut. Kuumenna, älä enää keitä, jotta ravut eivät sitkisty.

Yksi annos sisältää 197 kcal
{"energy_split":{"kcal":{"fat":88,"alcohol":0,"protein":43,"carbohydrates":66},"weight":{"fat":9.59,"alcohol":0,"protein":10.59,"carbohydrates":16.22,"saturated_fat":4.76,"sugar":11.29,"fibre":6.93,"salt":3.55},"percent_raw":{"fat":0.446102341856797,"alcohol":0,"protein":0.21877472475963008,"carbohydrates":0.335122933383573},"percent":{"fat":45,"alcohol":0,"protein":22,"carbohydrates":34},"total":{"kcal":197,"weight":62.92999999999999,"percent":100,"amount":1,"totalServingWeight":544.14},"item_type":"recipe","recipe_id":1024986,"servings":4}}

 
Sulje