Ladataan... Ladataan...

Liha-makaronilaatikko ja kastike

Valmistusaineet 4:lle
3.5 dl Makaroni tumma
250 g Jauheliha naudan, vähärasvainen, rasvaa 7 %
1.5 kpl Sipuli
0.5 tl Ruokasuola
0.5 tl Mustapippuri
4 dl Kevytmaito rasvaa 1,5 %
2 kpl Kananmuna kuorineen punnittu
1 tl Ruokasuola
0.5 tl Paprikajauhe
0.5 tl Valkopippuri
KASTIKE:
400 g Tomaattimurska
1 kpl Sipuli
2 kynsi Valkosipuli
2 rkl Tomaattisose tomaattipyree
0.5 tl Sokeri
1 tl Paprikajauhe
0.5 tl Mustapippuri
0.5 tl Ruokasuola
Ohjeet

Keitä valitsemasi pasta väljässä vedessä lähes kypsäksi. Siivilöi.

Paahda jauheliha sipulisilpun kanssa pannulla ruskeaksi. Mausta. Sekoita pasta ja jauhelihaseos ja kaada seos voideltuun uunivuokaan.

Sekoita munamaidon ainekset ja kaada makaroniseoksen päälle. Ainesten tulee peittyä munamaitoon. Kypsennä 200 asteessa uunissa 40-50 minuuttia tai kunnes munamaito on hyytynyt.

Valmista kastike: Silppua kastiketta varten sipulit. Kuullota niitä kattilassa hetki ja lisää tomaattimurska sekä muut aineet. Jos seos tuntuu liian sakealta, lisää 0,5-1 dl vettä. Hauduta kannen alla 15-20 minuuttia. Sekoita kastiketta välillä, ettei se pala pohjaan.

Vinkki

Tarjoa kastike makaronilaatikon lisänä.

Yksi annos sisältää 365 kcal
{"energy_split":{"kcal":{"fat":92,"alcohol":0,"protein":100,"carbohydrates":173},"weight":{"fat":9.98,"alcohol":0,"protein":24.54,"carbohydrates":42.25,"saturated_fat":2.85,"sugar":13.22,"fibre":5.91,"salt":3.51},"percent_raw":{"fat":0.25164305173312423,"alcohol":0,"protein":0.27495931217114894,"carbohydrates":0.47339763609572677},"percent":{"fat":25,"alcohol":0,"protein":27,"carbohydrates":47},"total":{"kcal":365,"weight":102.25999999999999,"percent":100,"amount":1,"totalServingWeight":387.03},"item_type":"recipe","recipe_id":1023478,"servings":4}}

 
Sulje