Kuori perunat ja kasvikset. Kaada liemi tai vesi + 1 kalaliemikuutio 3 l:n kasariin ja kuumenna. Viipaloi porkkanat penneiksi ja purjo renkaiksi tai puolirenkaiksi. Lisää porkkanat ja purjon vaaleampi osa liemeen. Paloittele fenkoli ja viipaloi varsiselleri, ja lisää myös ne kiehumaan liemeen. Kuutioi perunat ja lisää keittoon. Anna kiehua miedolla lämmöllä, kunnes kasvikset ja perunat ovat kypsiä. Lisää loppuvaiheessa ohueksi suikaloitu purjon vihreä osa.
Paloittele nahaton lohipala kuutioiksi ja lisää keittoon. Sekoita, kuumenna kiehuvaksi ja anna hautua miedolla lämmöllä muutama minuutti. Mausta suolalla ja musta- tai valkopippurilla myllystä ja tarkista maku. Lisää lopuksi tuore, pakastettu tai kuivattu tilli.
Nauti keitto ruisleivän kera.