Poista lohifileestä pystyruodot seuraavasti:
Raaputa fileen pintaa kevyesti, jotta näet ruodot. Vedä vinosti, ruodon suuntaisesti, ruoto kerrallaan irti käyräkärkisillä tongeilla.
Leikkaa ruodottomasta fileestä reiluja kuutioita.
Pane paistinpannulle puoli senttiä vettä, kuumenna kiehuvaksi ja lisää kalakuutiot. Käännä kuutioita kalapiikillä minuutin kuluttua. Keitä hiljaisesti poreillen.
Lisää pannulle öljy ja voi.
Valele kalapaloja pannuun muodostuneella kastikkeella ja mausta suolalla.
Tarjoa lohi tillillä maustetun perunasoseen kanssa.
Valmista perunasose kuorimalla perunat ja keittällä ne kypsiksi. Soseuta perunat sähkövatkaimella tai survimella.
Kuumenna maito ja vatkaa tai sekoita se reippaasti perunasoseeseen. Lisää lopuksi rasva ja suolaa. Silppua tai saksi soseen pinnalle tuoretta tilliä.