Kuutioi kasvikset ja vesimeloni, revi salaatti palasiksi tai leikkaa suikaleiksi salaattikulhoon. Viipaloi tai puolita oliivit. Lisää valutetut juustokuutiot ja oliivit kulhoon. Pirskota öljy ja balsamietikka kasvisten ja salaattijuustokuutioiden päälle. Mausta mustapippurilla. Sekoita salaatti. Koristele tuoreella basilikalla.
Kun teet salaatin lounasevääksi, pakkaa kosteimmat raaka-aineet erikseen tai kokoa salaatti isoon eväs-kulhoon, niin että alimmaiseksi tulevat valutetut fetajuustokuutiot, sitten oliiviviipaleet, kurkku- ja paprikakuutiot, vesimeloni- ja tomaattikuutiot ja päällimmäiseksi rapea salaatti suikaleina tai paloina sekä yrtit. Pirskota öljy ja balsamietikka alimmaisten kasvisten ja salaattijuustokuutioiden päälle. Sekoita salaatti vasta juuri ennen ruokailua. Silloin salaatinlehdet jne. pysyvät rapeina.