1. Kuori maa-artisokat ja perunat. Laita kylmään veteen, etteivät ne tummu.
2. Kuori ja silppua salottisipulit. Kuullota voissa kattilassa. Lisää vesi ja liemikuutiot tai fondi. Kiehauta.
3. Pilko juurekset hieman pienemmiksi ja lisää kiehuvaan veteen. Keitä pehmeiksi, 20–30 minuuttia.
4. Soseuta keitto ja lisää kerma. Mausta makusi mukaan.
5. Keitto saa jäädä melko miedon makuiseksi, joten älä pilaa sitä liialla pippurilla.
6. Jos keitto tuntuu liian paksulta, sitä voi jatkaa liemellä, kermalla tai maidolla.
Valmistusaika 55 minuuttia.
Murskaa 3 rkl tuoretta timjamia morttelissa ja lisää 3 rkl tryffeliöljyä. Koristele keitto sillä. Myös lusikallinen pannulla rapeaksi paistettua ja jäähtyneenä rouhittua parmankinkkua sopii keiton päälle.
Täyteläisemmän ja juhlavamman keiton saat, kun korvaat ruokakerman kuohukermalla. Kaloreita tulee lisää noin 60 kcal/annos.