Kuullota sipulia kattilassa sillä välin, kun kuorit ja paloittelet perunat. Kaada kiehuva vesi kattilaan ja lisää perunakuutiot ja lihaliemikuutiot. Kuutioi kevytmakkara. Lisää kasvikset keiton joukkoon, kun perunat ovat kiehuneet 10-15 minuuttia kuutioiden/lohkojen koosta riippuen. Lisää makkarapalat tässä vaiheessa tai vasta loppussa.
Mausta keitto mustapippurilla ja lisää lopuksi joukkoon hienonnettua persiljaa tai muuta yrttiä. Tarkista maku.
Jos jääkaapin vihanneslokerossa on vähän "uuvahtanutta" varsiselleriä, paprikaa tai kiinankaalia, lisää keittoon.
Jos et ehdi kuoria perunoita, käytä pakastekeittoperunoita tai lisää joukkoon kiehumaan täysjyväkierremakaronia esim. Rainbow:n fusillia 3 dl = 105 g. Energiamäärä on sama kuin keiton perunamäärällä.