Ladataan... Ladataan...

Marinoitu vihreä parsa

Valmistusaineet 6:lle
300 g Parsa, tankoparsa
30 g Salottisipuli
100 g Tomaatti
2 rkl Valkoviinietikka
6 tl Rypsiöljy kylmäpuristettu
0.25 tl Merisuola, vuorisuola
0.5 dl Basilika, tuore
4 rkl (silputtu) Persilja, tuore
0.2 tl Mustapippuri
Ohjeet

Huuhdo parsat ja poista kovat kantaosat sormilla napsauttaen tai veitsellä leikaten. Nosta parsat kiehuvaan suolalla maustettuun veteen ja keitä kiehumispisteestä laskien 3-5 minuuttia. Kokeile tikulla ettei parsoista tule liian pehmeitä. Nosta kypsät parsat varovasti kylmään veteen jäähtymään ja jäähtyneinä pyyheliinan päälle valumaan.

Silppua salottisipuli oikein hienoksi ja nosta kulhoon. Sekoita joukkoon mausteeet, viinietikka ja öljy. Halkaise tomaatit ja koverra lusikalla siemenosa pois. Sekoita se arkisalaattiin tai syö sellaisenaan. Leikkaa puolikkaat tomaatit vajaan 1 cm:n suikaleiksi ja edelleen pieniksi kuutioiksi ja lisää sipulisilpun ja kastikkeen joukkoon. Silppua osa yrteistä ja sekoita joukkoon.

Nosta parsat tasapohjaiselle vadille ja kaada kastike tasaisesti päälle. Anna marinoitua kylmässä. Ripottele silputut yrtit vadille ja rouhaise pinnalle vähän mustapippuria juuri ennen tarjoilua.

Vinkki

Nauti lisäkesalaatiksi esim. savu- tai graavikalan tai paahtopaistin tms. kera ja/tai tarjoa salaattina noutopöydästä.

Yksi annos sisältää 62 kcal
{"energy_split":{"kcal":{"fat":47,"alcohol":0,"protein":7,"carbohydrates":8},"weight":{"fat":4.88,"alcohol":0,"protein":1.67,"carbohydrates":1.93,"saturated_fat":0.29,"sugar":1.54,"fibre":2.21,"salt":0.26},"percent_raw":{"fat":0.7527731707322344,"alcohol":0,"protein":0.1148320661546295,"carbohydrates":0.13239476311313617},"percent":{"fat":75,"alcohol":0,"protein":11,"carbohydrates":13},"total":{"kcal":62,"weight":12.78,"percent":100,"amount":1,"totalServingWeight":83.91},"item_type":"recipe","recipe_id":1024419,"servings":6}}

 
Sulje