Laita uuni kuumenemaan 125 asteeseen ja sipaise pinnoitettu kakkuvuoka (halkaisija 22-24 cm) rasvalla ja jauhota se. Sekoita kuivat aineet hyvin keskenään. Vatkaa huoneenlämpöiset munat ja sokeri kovaksi vaahdoksi (n. 5 min.). Lisää jauhoseos siivilän läpi varovasti nostellen. Kaada taikina vuokaan ja tasoita pinta. Paista kakkupohjaa 175 asteessa uunin alimmalla ritilätasolla 20-25 minuuttia. Kumoa kakku vähän jäähtyneenä. Anna jäähtyä ja pakasta.
Kun yllätysvieraita tulee, ota kakku pakastimesta ja leikkaa se varovasti kahteen osaan. Nosta toinen tarjoiluvadille ja jätä toinen odottamaan työpöydälle. Kostuta kummatkin puolet rasvattomalla maidolla. Survo tai viipaloi ½ l mansikoita ja sekoita joukkoon maitorahka ja hedelmäsokeri. Levitä seos tarjoiluvadilla olevan kakkupohjan pälle. Nosta toinen puoli varovasti päälle.
Vatkaa vaahtoutuva vaniljakastike vaahdoksi, kun käytät sitä. Voit silloin lisätä osan siitä rahka-mansikkaseoksen joukkoon. Kaada tai levitä käyttämäsi vanijakastike kakun pinnalle ja reunoille. Nosta kokonaiset tai puolitetut mansikat pinnalle.
Voit käyttää myös valmiskakkupohjia (vertaa/korjaa kalorimäärä!).
Kakku kestää kuljetuksenkin yllätysvierailulle, kun lisää vaniljakastikeen ja mansikat pinnalle vasta kyläpaikassa.