Ladataan... Ladataan...

Ohralla täytetty uunilahna

Valmistusaineet 6:lle
1000 g Lahna
2 tl Merisuola, vuorisuola
0 g Valkopippuri
1 rkl (silputtu) Tilli, tuore
2 dl Myllyn Paras Esikypsytetty kokonainen ohrasuurimo
100 g Kevätsipuli
0.3 tl (rouhittu) Mustapippuri
1 kpl Sitruuna, punnittu kuorineen
600 g Porkkana
Ohjeet

Keitä ohrasuurimot pakkauksen ohjeen mukaan. Valuta ja mausta kevätsipulipaloilla, tillillä tai muilla yrteillä ja pippurilla.

Suomusta lahna, poista sisälmykset ja kidukset. Huuhdo ja kuivaa hyvin. Mausta kala suolalla ja pippurilla.

Kuori ja viipaloi porkkanat.

Vuoraa iso uunipannu leivinpaperilla. Levitä osa maustetusta ohrasta lahnan kokoiseksi pediksi pellille ja nosta lahna päälle. Lusikoi loput ohrasta kalan vatsaonteloon.

Leikkaa pesty sitruuna viipaleiksi ja nosta viipaleet kalan pinnalle. Levitä porkkanaviipaleet kalan ympärille ja mausta suolaripauksella ja yrteillä esim. rakunalla tai timjamilla.

Kypsennä uunin toiseksi alimmalla tasolla 200 asteessa noin 50 minuuttia.

Vinkki

Kala on kypsä, kun selkäevä irtoaa helposti ja kalan liha on valkoista. Lahnasta irtoava neste ja rasva maustavat ohran herkulliseksi.

Yksi annos sisältää 311 kcal
{"energy_split":{"kcal":{"fat":71,"alcohol":0,"protein":134,"carbohydrates":106},"weight":{"fat":7.61,"alcohol":0,"protein":32.11,"carbohydrates":25.51,"saturated_fat":0.95,"sugar":6.21,"fibre":6.56,"salt":2.24},"percent_raw":{"fat":0.22919742149609873,"alcohol":0,"protein":0.429556543980164,"carbohydrates":0.34124603452373736},"percent":{"fat":23,"alcohol":0,"protein":43,"carbohydrates":34},"total":{"kcal":311,"weight":81.19,"percent":100,"amount":1,"totalServingWeight":334.23},"item_type":"recipe","recipe_id":1023846,"servings":6}}

 
Sulje