Ladataan... Ladataan...

Oliivisiikaa ja perunoita

Valmistusaineet 4:lle
4 filee siikafileitä
4 kynsi valkosipulinkynttä
1 kpl (keskik.) sitruunan mehu
1 dl oliiviöljyä
4 kpl laakerinlehteä
1 tl rouhittua pippuria
0.25 tl suolaa
20 kpl Viipaloituja mustia oliiveja
Lisäkkeeksi
8 kpl perunoita
Ohjeet

Suomusta ja perkaa kalat. Huuhdo ne hyvin ja valuta. Murskaa valkosipulin kynnet ja sekoita sitruunamehuun ja puoleen desilitraan öljyä. Murskaa laakerinlehdet ja pippurit keskenään ja sekoita marinadiin.
Lusikoi marinadi kalojen päälle ja anna maustua parin tunnin ajan jääkaapissa. Käännä kalat kerran maustumisen aikana.
Voitele neljä voi- tai leivinpaperiarkkia öljyllä. Ota kalat liemestä ja pane papereille. Mausta kalat suolalla ja pippurilla ja valuta niiden päälle hieman marinadia mausteeksi. Ripottele oliiviviipaleet kalojen päälle. Taita paperien reunat ylös ja taita tiiviiksi paketeiksi. Voit käyttää paketteihin myös alumiinifoliota.
Kypsennä kalapaketteja 200-asteisessa uunissa 15 minuuttia. Anna jokaisen ruokailijan itse avata oma pakettinsa ja nauttia sen ihanasta tuoksusta. Kata siian seuraksi keitettyjä perunoita ja vihreää salaattia.

Yksi annos sisältää 413 kcal
{"energy_split":{"kcal":{"fat":254,"alcohol":0,"protein":63,"carbohydrates":96},"weight":{"fat":28.27,"alcohol":0,"protein":15.81,"carbohydrates":23.91,"saturated_fat":4.1,"sugar":1.18,"fibre":2.86,"salt":1.43},"percent_raw":{"fat":0.6156258582329264,"alcohol":0,"protein":0.1529842611423587,"carbohydrates":0.23138988062471494},"percent":{"fat":62,"alcohol":0,"protein":15,"carbohydrates":23},"total":{"kcal":413,"weight":77.56,"percent":100,"amount":1,"totalServingWeight":297.34},"item_type":"recipe","recipe_id":1240,"servings":4}}

 
Sulje