Murusta hiiva kädenlämpöiseen maitoon. Lisää suola ja sokeri ja osa jauhoista voimakkaasti vatkaten. Ota 0.5 dl jauhoja erikseen kaulimista varten.
Lisää loput jauhot ja alusta taikina koneella tai käsin. Lisää huoneenlämpöinen rasva loppuvaiheessa. Taikina saa olla pehmeää. Peitä liinalla ja anna kohota noin 15 minuuttia lämpimässä paikassa.
Painele kulhossa taikinasta ilmakuplia pois ja kaada se leivinpaperin päälle. Painele ensin käsin ja kauli sen jälkeen tasaiseksi leivinpaperiarkin kokoiseksi levyksi. Kauli kevyesti painaen, niin saat levystä tasapaksun. Peitä liinalla ja anna kohota noin 10 minuuttia.
Laita uuni kuumenemaan 225 asteeseen. Käsittele omenat taikinan kohotusvaihessa. Kotimaiset omenat voit käyttää kuorineen, ulkomaiset pitää kuoria. Poista omenoista siemenkota omenaporalla. Leikkaa omenat ohuiksi viipaleiksi. Sekoita maito ja sokeri voitelua varten, jotta sokeri ehtii sulaa.
Kun taikinalevy on kohonnut, levitä omenaviipaleet limittäin päällekkäin ja riveittäin järjestykseen. Pidä omenaviipaleet kasassa omenan muodossa, niin ne on helppo levittää. Ripottele viipaleiden pinnalle kaneli ja sokeri. Paista uunin toiseksi alimmalla tasolla 20-25 minuuttia. Ota piirakka uunista paistamisen puolessa välissä ja voitele pinta maitosokeriseoksella. Työnnä takaisin uuniin ja vähennä lämpö 200 asteeseen.
Anna piirakan jäähtyä hetki ennen leikkaamista. Paloittele piirakkaa (6x4 palaa) saksilla pellin päällä tai veitsellä leikkuulaudan päällä.