Ladataan... Ladataan...

Papu-kasviskeitto saunapalvikinkulla

Valmistusaineet 8:lle
2 prk Ruskeat pavut suolaliemessä
230 g Isot valkoiset pavut suolaliemessä
200 g Sipuli
200 g Porkkana
150 g Palsternakka
150 g Kinkku, saunapalvikinkku
4.5 tl Rypsiöljy
15 dl Vesi
2 kpl Kasvisliemikuutio
3 kpl Laakerinlehti
0.3 nippu Persilja, tuore
1 tl Valkopippuri
2 tl Oregano, kuivattu
1 tl Ruokasuola
Ohjeet

Kuullota silputtua tai suikaloitua sipulia, porkkana- ja palsternakkapaloja ja suikaloitua palvikinkkua öljyssä isossa kattilassa hetken aikaa. Lisää vesi, kasvisliemikuutiot, laakerinlehdet ja persiljanoksat ja kuumenna kiehuvaksi. Keitä miedolla tulella välillä sekoittaen noin 15-20 minuuttia. Lisää huuhdotut käyttövalmiit pavut ja kuivatut yrtit kypsymisen loppuvaiheessa ja keitä vielä 5 minuuttia. Lisää tarvittaessa kiehuvaa vettä. Tarkista keiton maku.

Vinkki

Vähennä keiton vesimäärää, niin saat papupataa. Pakasta kerta-annoksina patana tai keittona. Mausteiksi voit käyttää myös esim. raastettua inkivääriä, tuoretta tai kuivattua chiliä, korianteria, garam masalaa jne.

Yksi annos sisältää 156 kcal
{"energy_split":{"kcal":{"fat":48,"alcohol":0,"protein":44,"carbohydrates":64},"weight":{"fat":4.8,"alcohol":0,"protein":9.89,"carbohydrates":14.59,"saturated_fat":0.69,"sugar":3.82,"fibre":7.82,"salt":2.82},"percent_raw":{"fat":0.3061368105876725,"alcohol":0,"protein":0.2803203231578761,"carbohydrates":0.41354286625445136},"percent":{"fat":31,"alcohol":0,"protein":28,"carbohydrates":41},"total":{"kcal":156,"weight":44.43,"percent":100,"amount":1,"totalServingWeight":369.61},"item_type":"recipe","recipe_id":1024030,"servings":8}}

 
Sulje