Ladataan... Ladataan...

Peruna-linssimuhennos

Valmistusaineet 3:lle
125 g Punainen linssi
160 g Peruna, punnittu kuorineen
150 g Purjosipuli
2 kynsi Valkosipuli
4.5 dl Vesi
60 g Lehtiselleri, selleri, varsiselleri
125 g Kesäkurpitsa
35 g Punasipuli
3 tl Rypsiöljy
1 tl Ruokasuola
0.3 tl Mustapippuri
1 rkl (silputtu) Persilja, tuore
1 dl Sitruunatäysmehu, laimentamaton
Ohjeet

Kuori perunat ja kuutioi ne. Huuhdo purjon puolikas hyvin ja viipaloi se sekä sellerinvarsi. Lisää kaikki kiehuvaan veteen. Purista sekaan valkosipuli. Keitä n. 10 minuuttia ja lisää lävikössä huuhdotut linssit. Tarkista linssien kypsennysaika paketista, koska ajat vaihtelevat. Jos kypsymisaika on pidempi kuin 10 minuuttia, lisää linssit heti alussa. Lisää joukkoon myös kuutioitu kesäkurpitsa.

Anna kiehua hiljalleen, niin kasvikset pysyvät paloina. Sekoita öljy ja punasipuli ja pehmitä mikrossa. Voit lisätä sipulin ja öljyn myös heti alussa, mutta kauniin värinen punasipuli pääsee paremmin oikeuksiinsa, kun lisäät sen vasta loppuvaiheessa. Hauduta keittoa koko ajan miedolla lämmöllä kannen alla. Lisää vettä tarvittaessa.

Mausta keitto suolalla, mustapippurilla, persiljalla ja sitruunamehulla. Kuumenna kiehuvaksi.

Vinkki

Nauti sellaisenaan täysjyväleivän kera tai lisäkkeeksi.

Yksi annos sisältää 253 kcal
{"energy_split":{"kcal":{"fat":52,"alcohol":0,"protein":52,"carbohydrates":149},"weight":{"fat":5.81,"alcohol":0,"protein":12.98,"carbohydrates":37.2,"saturated_fat":0.69,"sugar":2.29,"fibre":6.77,"salt":2.14},"percent_raw":{"fat":0.20652412584738414,"alcohol":0,"protein":0.20528226592611348,"carbohydrates":0.5881936082265025},"percent":{"fat":21,"alcohol":0,"protein":21,"carbohydrates":59},"total":{"kcal":253,"weight":67.88,"percent":100,"amount":1,"totalServingWeight":411.45},"item_type":"recipe","recipe_id":1024563,"servings":3}}

 
Sulje