Laita uuni kuumenemaan 225 asteeseen ja voitele nelikumainen vuoka (esim. 28,5x22,5 cm) öljyllä.
Mittaa öljy paksupohjaiseen kasariin ja voitele pohja. Lisää vesi, kuumenna kiehuvaksi ja kaada maito vasta sen jälkeen joukkoon. Kuumenna kiehuvaksi. Ota pois levyltä ja sekoita joukkoon pussillinen muusijauhetta. Anna muusin tasaantua hetki kannen alla. Sekoita joukkoon vähän sulanut pinaatti.
Levitä runsas puolet muusista voideltuun vuokaan tasaisesti. Lisää päälle silakkafileet sellaisenaan tai pitkittäin kahtia taitettuna. (Poista selkäevät). Mausta mustapippurilla. Lusikoi loput soseesta silakoiden päälle. Vähennä lämpö 200 asteeseen ja kypsennä uunin toiseksi alimmalla tasolla 25-30 minuuttia. Anna vetäytyä hetki ennen ruokailua.
Pilko salaattiainekset ja sekoita joukkoon sitruunamehu ja öljy. Halutessasi voit lisätä joukkoon hienonnettua tilliä tai muuta yrttiä. Leikkaa porkkanat vinoviipaleiksi ja höyrytä napakan kypsiksi.
Yhden peruna-pinaatti-silakkavuoka-annoksen paino on n. 300 g.