Ladataan... Ladataan...

Peruna-pinaatti-silakkavuoka

Valmistusaineet 4:lle
3 tl Rypsiöljy
3 dl Vesi
3 dl Rasvaton maito
105 g Perunamuusijauhe
300 g Apetit Kotimainen pinaatti, hienonnettua pinaattia paloina
400 g Silakkafilee
0.5 tl Mustapippuri
1 tl Rypsiöljy
Ohjeet

Laita uuni kuumenemaan 225 asteeseen ja voitele nelikumainen vuoka (esim. 28,5x22,5 cm) öljyllä.

Mittaa öljy paksupohjaiseen kasariin ja voitele pohja. Lisää vesi, kuumenna kiehuvaksi ja kaada maito vasta sen jälkeen joukkoon. Kuumenna kiehuvaksi. Ota pois levyltä ja sekoita joukkoon pussillinen muusijauhetta. Anna muusin tasaantua hetki kannen alla.

Sekoita joukkoon vähän sulanut pinaatti. Levitä runsas puolet muusista voideltuun vuokaan tasaisesti. Lisää päälle silakkafileet sellaisenaan tai pitkittäin kahtia taitettuna. Mausta mustapippurilla. Lusikoi loput soseesta silakoiden päälle.

Vähennä lämpö 200 asteeseen ja kypsennä uunin toiseksi alimmalla tasolla 25-30 minuuttia. Anna vetäytyä hetki ennen ruokailua.

.

Vinkki

Nauti lisäksi salaattia tai raastetta ja höyrytettyjä kasviksia esim. porkkanaa.

Yksi annos sisältää 311 kcal
{"energy_split":{"kcal":{"fat":132,"alcohol":0,"protein":86,"carbohydrates":93},"weight":{"fat":14.42,"alcohol":0,"protein":21.07,"carbohydrates":22.97,"saturated_fat":2.52,"sugar":5.16,"fibre":2.7,"salt":1.02},"percent_raw":{"fat":0.4241195080539266,"alcohol":0,"protein":0.27554544953072324,"carbohydrates":0.30033504241535025},"percent":{"fat":42,"alcohol":0,"protein":28,"carbohydrates":30},"total":{"kcal":310,"weight":69.86,"percent":100,"amount":1,"totalServingWeight":356.13},"item_type":"recipe","recipe_id":1024495,"servings":4}}

 
Sulje