Ladataan... Ladataan...

Perunarieskat

Valmistusaineet 8:lle
500 g Peruna, kuorittu, keitetty, suolaa
0.5 tl Ruokasuola
1.5 dl Ohrajauho
Ohjeet

Keitä perunat kevyesti suolalla maustetussa vedessä. Kaada keitinvesi talteen ja soseuta perunat. Lisää joukkoon vähän keitinlientä ja ripaus suolaa. Sekoita joukkoon ohrajauhoja niin, että saat soseesta kiinteän taikinan. Leivo taikina pitkäksi pötköksi ja leikkaa se tasakokoisiksi paloiksi. Taputtele palat litteiksi pyörylöiksi ja nosta ne leivinpaperilla vuoratulle pellille. Paista 200-225 asteisessa uunissa n. 10-15 minuuttia (kiertoilmalla 180-200 astetta).

Vinkki

Perunarieskat maistuvat parhailta tuoreina. Seuraavana päivänä voit lämmittää ne leivänpaahtimessa.

Yksi annos sisältää 79 kcal
{"energy_split":{"kcal":{"fat":3,"alcohol":0,"protein":8,"carbohydrates":68},"weight":{"fat":0.27,"alcohol":0,"protein":2.05,"carbohydrates":16.27,"saturated_fat":0.03,"sugar":0.09,"fibre":1.41,"salt":0.71},"percent_raw":{"fat":0.03196561428970205,"alcohol":0,"protein":0.10815115433169062,"carbohydrates":0.8598832313786072},"percent":{"fat":3,"alcohol":0,"protein":11,"carbohydrates":86},"total":{"kcal":79,"weight":20.830000000000002,"percent":100,"amount":1,"totalServingWeight":73.19},"item_type":"recipe","recipe_id":1023502,"servings":8}}

 
Sulje