Pese sitruuna hyvin. Raasta kuoren keltainen osa hienoksi raasteeksi.
Vatkaa huoneenlämpöinen voi ja sokeri vaahdoksi. Lisää jauhot ja puolet sitruunan kuoriraasteesta.
Vuoraa irtopohjaisen kakkuvuoan (halkaisija 22–24 cm) pohja leivinpaperilla ja painele taikina jauhotetuin käsin vuoan pohjalle ja reunoille parin sentin korkeudelle asti. Siirrä vuoka jääkaappiin 15 minuutiksi.
Kuumenna uuni 180 asteeseen. Painele piiraspohjaan haarukalla reikiä ja siirrä vuoka uuniin paistumaan 12 minuutiksi. Anna jäähtyä.
Sivele hillo jäähtyneelle piiraspohjalle. Sekoita ricotta, sokeri, muna ja loput sitruunaraasteesta tasaiseksi seokseksi. Kaada täyte piiraspohjalle. Ripottele pinnalle pinjansiemenet. Paista piirasta uudelleen noin 30 minuuttia. Tarjoa jälkiruuaksi kahvin kanssa.
Valmistusaika on noin 25 minuuttia + 1 tunti jäähtymiseen ja paistamiseen